Hallo, Ik ben Walter Metske, 40 jaar oud en sinds 1 januari 2012 werkzaam bij Koeltrans.


Na mijn Havo opleiding heb ik de studie Logistiek en Technische Vervoerskunde gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het succesvol afronden van mijn opleiding heb ik voor velen een vreemde stap gemaakt; ik ben vrachtwagen chauffeur geworden. Mijn jeugddroom waardoor ik bijna geheel Europa heb gezien. Na een goede 8 jaar had ik gezien wat ik wilde zien en werd het tijd voor een nieuwe stap: loodsbaas bij een bloementransporteur in Aalsmeer. In die tijd ontmoette ik Günther die daar al werkzaam was. Een collegiale en vriendschappelijke band was gesmeed!

In het najaar van 2011 mondde een gezellig etentje met elkaar uit in een sollicitatiegesprek. In die tijd was ik al doorgegroeid van loodsbaas naar allround planner. Op 1 januari 2012 ben ik begonnen als planner bij Koeltrans Angeren, en ja dat was ook nog in Angeren. Met een klein team hard werken en samen eten in de keuken thuis.
Zeven jaar geleden was mijn start bij Koeltrans met 8 auto´s en 2 vaste charters. Nu zeven jaar verder, is dat uitgegroeid tot een eigen vloot van ongeveer 80 auto´s met daarbij nog ongeveer 5 vaste charters (en in de seizoenen nog wat extra) en een grotere locatie in Bemmel. Met de groei van het wagenpark is ook de interne organisatie gegroeid en ben ik inmiddels hoofdplanner.

In het najaar van 2011 mondde een gezellig etentje met elkaar uit in een sollicitatiegesprek.

Mijn werk doe ik elke dag met veel plezier en trots. Ik rij er dan ook graag dagelijks een uur van huis naar Bemmel voor. Dynamische werkdagen waarbij vragen vanuit klanten, filedruk en de rijtijdenwet ervoor zorgen dat ons team 24 uur per dag, 7 dagen in de week flexibel moet blijven. Niet altijd optimaal maar inherent aan de business en huidige economische situatie. Een geslaagde werkdag is dan ook een dag waarbij alles gesmeerd loopt. Klanten krijgen hun leveringen op tijd, het wagenpark wordt efficiënt ingezet en ik heb mijn kennis en ervaring gebruikt om collega’s te helpen in hun ontwikkeling.

Ons bedrijf is inmiddels zo gegroeid dat wij binnen onze organisatie altijd een plek hebben voor gemotiveerde werknemers. Man of vrouw, full time of juist part time het is allemaal mogelijk! De logistieke wereld staat letterlijk nooit stil. Wij volgen technische en digitale ontwikkelingen op de voet waarbij eigen inbreng en ideeën altijd worden meegenomen in een besluit om verder te komen. Alles bij elkaar zorgt het ervoor dat een dag bij ons nooit saai is en ik elke dag met plezier in de auto stap om er weer tegenaan te gaan!