Hallo, mijn naam is Rick Hulleman. De liefde voor de vrachtwagen zat er al vroeg in. Op mijn 14e begon ik met het wassen van vrachtwagens bij verschillende transportbedrijven. Dit was voor mij niet alleen werk maar ook mijn hobby…


Momenteel ben ik 32 jaar, maar als klein mannetje was de liefde voor de vrachtwagen al groot. Op mijn 18e liep ik stage bij een transportbedrijf en vanuit daar volgde ik de Vakopleiding Transport en Logistiek (V.T.L). De opleiding was zeker pittig, maar uiteindelijk had ik in een keer het diploma in mijn broekzak. Hup hup, toen mijn rijbewijzen gehaald bij Rijschool Kreeft te Hoogeveen, ook die had ik snel in de broekzak en dus kon het avontuur beginnen op de baan. Na ervaring bij verschillende transportbedrijven heb ik 2 jaar geleden de stap genomen om bij Koeltrans BV te gaan rijden.

Koeltrans BV is een jong en modern bedrijf welke gespecialiseerd is in het vervoeren van groente en fruit, bloemen en planten enzovoort. Al onze werkzaamheden mogen wij verrichten met het mooiste, modernste en meest luxe materiaal. Kortom schitterende strakke auto’s als wagenpark met mooie frisse kleuren. De merken zijn Scania, Volvo en Mercedes. Hier mogen we zeker mee om de bocht komen. Ook zijn de auto’s van binnen luxe uitgevoerd voor de chauffeurs. Het is echt genieten om met met zulke auto’s de baan op te mogen. Koeltrans BV is niet zomaar een bedrijf… Voor mij voelt het als een familie bedrijf. Je bent er zeker geen nummer, alles kan in overleg worden geregeld. Op de momenten waar het nodig is, zijn wij er voor elkaar. Koeltrans is een bedrijf waar we met z’n allen voor de volle 100% inzet tonen; collega’s van de planning en collega’s onderweg, samen staan we sterk. Dit wordt vaak gezegd en dat is terug te zien.

Sinds kort deel ik samen met mijn partner Saskia de vrachtwagen. Voornamelijk in de bloemen en planten. Overdag wordt de vrachtwagen voorgeladen en ’s avond ga ik ermee op weg naar Duitsland. Dat doen we ongeveer 3x per week. Super mooie uitvinding voor ons, zo zien we allebei ons mooie kleine mannetje Matz van 16 maanden oud opgroeien. Ook die is al helemaal weg van onze vrachtwagen de Scania, die hij de ’toet toet’ noemt, echt geweldig!

De minder leuke kant van dit beroep is er bijna niet, alleen de drukte op de weg neemt steeds meer toe. Veel file en ongelukken, dus continu op blijven letten. Soms moeten we ook wel eens werkzaamheden verrichten in het weekend of tijdens feestdagen, zoals met kerst of Oud&Nieuw. Dat is soms wel eens een puntje, maar dat is nooit lang.

Vanuit het bedrijf zijn er zeker nog andere doorgroei mogelijkheden. Bijvoorbeeld het behalen van lZV langere en zwaardere vrachtwagencombinatie of bijvoorbeeld Transport Planner (een goede planner is nooit mis zegt Günther altijd…).

Günther en Linda… Ik hoop nog op een hele mooie lange samenwerking bij Koeltrans BV.

‘Trots om bij jullie te mogen rijden’

Groetjes Ricky