Mijn naam is Jochum en ik werk als Full-time chauffeur bij Koeltrans. Iedere dag mag ik met mooi materiaal werken en elke dag is weer anders.


Voordat ik chauffeur werd bij Koeltrans, heb ik de opleiding op de ROC gevolgd. Daarvoor had ik Land en Tuinbouw gedaan, maar door contacten met andere chauffeurs en het meerijden (8 maanden) met deze chauffeurs, wist ik dat ik verder wilde in de transport sector.

Iedere dag mag ik met het mooie materiaal werken en elke dag is weer anders. Op de planning proberen ze rekening te houden met de wensen van iedereen, wat hij of zij graag rijdt. De een rijdt graag planten de ander graag groente & fruit. Zo is het ook met verschillende routes, zodat het niet te eentonig wordt, helemaal super!

Naast mijn functie als binnenland chauffeur werk ik ook alle nieuwe chauffeurs in. Je kunt in de transport sector altijd hogerop, mocht daar je wens liggen. Veelal kun je je specialiseren in bepaald transport, maar je kunt ook de planning op en je daar verder ontwikkelen. Qua trainingen hebben Günther en Linda een prachtig concept gemaakt, tijdens de trainingsdagen hebben we 3 docenten, ieder voor een ander onderwerp, dat is helemaal super! Daarnaast ben je nooit te oud om bij te leren…

Naast dat ik het werken bij Koeltrans geweldig vind, is het wel hard werken. Ook is het belangrijk om netjes en secuur te werken, schade vrij te rijden. Ik besef me dat ik het visite kaartje van het bedrijf ben onder alle omstandigheden. Doorzettingsvermogen, verantwoording nemen, problemen oplossen waar nodig, mee denken in het logistieke proces waar je deel vanuit maakt. Een mindere kant is dat je lange dagen kunt maken. Wanneer je laat thuis komt is het eten en naar bed. Ik als binnenland chauffeur, eet ’s avonds altijd tussen 20.00 en 23.00. Maar mijn superrrr vrouw kookt altijd een heerlijke maaltijd, hoe laat ik ook thuis kom. Leuke kanten zijn dat je van alles mee maakt, met mooi en groot materiaal kan werken, vrijheid in je zichtveld, mooie natuur schoon, zon op- en ondergangen.

Voor mezelf heb ik altijd de slogan; the power of positive thinking!

Wil je naar aanleiding van mijn verhaal ook bij Koeltrans werken? Wij zijn gespecialiseerd in Groente & fruit rijden, planten & bloemen, en alles wat met koel- en vriestransport te maken heeft.
Bij iedere opgaande vracht in ons gebied van Duitsland, rijden we groupage vrachten en volle vrachten, welke met een korte houdbaarheidsdatum te maken hebben.
We halen het in Nederland en Duitsland op en brengen het weer in no time verder, dit met ophaalchauffeurs, systeem auto’s die alle trailers doorkoppelen en loschauffeurs.
We hebben een gezamenlijke slogan; samen kunnen we alles aan.
We werken met zijn allen om er iets mooi van te maken, zodat we allen trots kunnen zijn op ons mooie bedrijf met super materiaal! Voor mezelf heb ik altijd de slogan, the power of positve thinking!